RADNA NASTAVNA GODINA

Napisala: Sunčica Puljić, 1.b

Maturanti (skupljanje novca)

Popuštanjem COVID-19 mjera, ovogodišnji maturanti dobili su priliku održati maturalni ples. Budući da organizacija takvog događaja zahtijeva određenu sumu novca, maturanti su smislili par aktivnosti kako bi lakše ostvarili zacrtani cilj. Provodili su ih kroz travanj i svibanj u atriju i čitaonici škole.

7. travnja i 3. svibnja organizirao se Kviz općeg znanja zaučenike B smjene. Prijavljene ekipe učenika borile su se za vrijedne nagrade (dodatni bodovi i opravdanja iz pojedinih predmeta). Sljedeća aktivnost je bila Speed dating. Održan je 11. travnja u 20 sati u čitaonici. Prodaja hrane odvijala se  u 6 navrata tijekom velikih odmora. Sudjelovao je veliki broj učenika pa se može pretpostaviti da su maturanti ostvarili željeni cilj.

Glazbena školica

Glazbena školica je projekt čija se tema mijenja ovisno o danu, vremenskoj prognozi, događajima u školi i u svijetu i sl. Odabrane playliste puštale su se tijekom malih i velikih odmora, a teme su se protezale od kiše, preko hrane pa sve do iskazivanja različitih osjećaja. U posljednjim mjesecima ove školske godine teme su krenule u retro smjeru. Puštale su se pjesme s Eurovizije i pjesme 80-ih i 90-ih godina 20. st. To je bila prilika da se učenici upoznaju s glazbom koju dotad možda nikad nisu čuli.