BIOSIGURNOST

Napisao: Ivan Gudelj, 3.f

Nakon uspjeha i plasmana na državnu smotru Biosigurnost i biozaštita, zajedno s mentoricom Vesnom Dobronić učenici Dora Rožić 3d, Roko Jelaš 3d i ja pozvani smo na svečani prijem u Hrvatski sabor.

Zajedno s učenicima koji su sudjelovali na smotri u Osijeku, razgledali smo Hrvatski sabor, prostorije klubova zastupnika, svečane dvorane za sastanke i samu sabornicu.

Za vrijeme boravka u sabornici sve okupljene pozdravio je potpredsjednik Sabora, tijekom emitiranja uživo na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije.

– Njih ima puno više nego nas ovdje dolje. Možete se dići jer ste zaslužili, pozdravimo ih velikim pljeskom. Hvala Vam što ste došli ovdje danas i što ste s nama – rekao je.

U službenom protokolu poslije sabornice, red je došao na malu sabornicu i raspravu sudionika sa zastupnicima. Predstavnica mentora i predstavnik učenika sve su na početku srdačno pozdravili, a nakon njih uslijedio je i prigodni govor ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, prof. dr. sc. Alemke Markotić, dr. med.

– Čestitam Vam na izvrsnosti, Vaši su radovi svjetlo nade u našem društvu. Moram priznati da su znanstveni posteri koje ste priredili dostojni velikih međunarodnih znanstvenih skupova – nadodala je profesorica Markotić.

Uz nju, nama učenicima, mentorima i zastupnicima Hrvatskog sabora, obratili su se i doc. dr. sc. Ljiljana Žmak, dr. med., nacionalna koordinatorica projekta Biosigirnost i biozaštita magistrica Maja Kassa, ravnateljica AZOO-a Dubravka Brezak-Stamać i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivica Šušak.

Dan u Saboru završio je iza 16 sati, a možemo samo reći da je za ovo prekrasno iskustvo zaslužan rad na projektu koji smo prijavili na ovo natjecanje. Dodatna je motivacija uključivanje mladih i naša participacija u društvu.

– Na mladima svijet ostaje – bila je završna rečenica govornika.

Ivan Gudelj