PRODAJEM MAGLU, izložba učeničkih reklamnih uradaka

PRODAJEM MAGLU

Svakodnevno nas mediji bombardiraju različitim promidžbenim porukama. Obećavaju nam ljepotu, sigurnost, zdravlje, radost, dostojanstvo, zadovoljenje svih naših potreba i rješenje za sve naše probleme… Žele nas uvjeriti da sreću možemo kupiti novcem. A zapravo – prodaju maglu.

Sigurno smo se svi našli na njihovoj meti i bili manje ili više pogođeni. Zato je potrebno kritički pristupiti svijetu reklama, razvijati svijest o metodama manipulacije, naučiti razlikovati lažne potrebe od stvarnih i prepoznati lažna obećanja… Ukratko, raščistiti maglu i vidjeti jasnije.

I naši su učenici progledali, a nakon što su kritički analizirali brojne reklame, izradili su svoje. Uvidjevši da su upravo jezična sredstva jedno od najmoćnijih oružja za pridobivanje potrošača, osmislili su slogane i kreirali svoje promidžbene poruke primjenjujući znanje jezika i stilistike.

Želite li možda i vi kupiti najnoviji model automobila Yugo Jaguram, isprobati udobnost i sigurnost koju pružaju higijenski ulošci Drugi dan, udahnuti svježi planinski zrak u sigurnosti svoga doma, isprobati „jabuku“ s kojom nećete zgriješiti ili prenijeti sve svoje probleme u zaborav uz pomoć interdimenzionalnog spremišta? Pogledajte samo dio naše ponude, sigurno ćete naći nešto za sebe!