TRIDESETI ROĐENDAN III. GIMNAZIJE

NAPISAO: admin

Treća ( III. ) gimnazija u Splitu osnovana je 17. rujna 1992. godine. Ova je škola do tada djelovala pod nazivom Matematičko informatički obrazovni centar – MIOC, koji je nastao u okviru Graditeljskog školskog centra “Ćiro Gamulin” 1978. godine, kao dvogodišnji program za 3. i 4. razrede. Nakon završene pripremne faze u trajanju od dvije godine, učenici nadareni za matematička i informatička područja birali su ovaj program, prepoznavši ga kao izuzetno jak i suvremen, u skladu s europskim standardima Novom mrežom škola u rujnu 1986. godine usustavljuje se MIOC kao samostalna četverogodišnja škola sa sjedištem u Teslinoj 10, u prostorima bivše gimnazije “Čiro Gamulin” . “Povratkom” gimnazija u sustav srednjoškolskog obrazovanja 1992. godine, MIOC postaje gimnazija prirodoslovno – matematičkog programa i seli se u novi prostor na današnjoj adresi. Od 1993. godine škola nosi službeni naziv III. gimnazija, Split.

RAVNATELJI:

  • prof. Grozdana Pleić, 1986. –1990.
  • prof. Antica Lovrić, 1990. – 1994.
  • prof. Ante Tucak, 1994. – 2000.
  • prof. Mirjana Matijević, 2000. – 2018.
  • prof. Deana Bokšić, 2018. –

Zbog svog programa rada i vrlo uspješnih učenika koji su svoja znanja potvrđivali na svim razinama natjecanja iz različitih nastavnih predmeta škola je stekla velik ugled u svom okruženju i šire, na državnoj razini. Neki su učenici vrlo uspješno zastupali našu zemlju na Međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike i informatike. 

Povodom tridesete godišnjice u prostorima škole tijekom listopada i studenoga izloženi su isječci iz života škole fotografijama maturalnih večera, izloženim bedževima, vrapcima i šaljivim poklonima. Prikazane su izvannastavne aktivnosti provođene tijekom 30 godina, novinski članci o školi, fotografije s maškara i druge prilike koje svjedoče bogatom životu škole. Izložbu se pripremile profesorice Danica Bavčević, Ivana Jambrović Čugura, Dunja Ajduković Kaleb i Kristina Hrga.

Profesori su za učenike pripremili marendu 24. i 26. listopada 2022. tijekom velikog odmora u obje smjene, a 24. listopada 2022. održan je MIOČKI PUB KVIZ o poznavanju škole i profesora. Kviz su osmislile i pripremile profesorice Mia Milun, Drinka Bedalov, Ivana Jambrović Čugura i Kristina Prlić. Kviz se sastojao od raznovrsnih i zanimljivih pitanja (npr. prepoznavanje dječjih slika naših profesora) i održao se u školskoj čitaonici. Pojavio se velik broj učenika pa je bilo pomalo tijesno!

Povodom proslave velike obljetnice škole 26. listopada 2022. održana je Noć karijera s gostima bivšim učenicima naše škole: Barbara Matić, Bojan Ivošević i Nebojša Veron, a tijekom večeri odveli su posjetitelje u đir školom njihova vremena. Noć karijera realizirale su profesorice Ivana Pločkinić, Adriana Kovačević, Ivana Jambrović Čugura i Mja Milanović-Friedl.

Komentiraj prvi

Ostavi komentar

Your email address will not be published.


*