Dan škole

NAPISALE: Paola Cvijanović Vučković, 2.B i Diana Roguljić, 2.B

Svake godine naša škola obilježava Dan škole 21. ožujka. Ove godine organizaciju su u svoje ruke preuzeli profesori koji su osmislili mnoge aktivnosti i radionice namijenjene učenicima.

Aktivnosti su se odvijale u dvije grupe, prva je bila namijenjena učenicima 1. i 3., a druga učenicima 2. i 4. razreda.

„Nama je bio cilj da se učenici različitog uzrasta, različitih razreda i različitih smjena međusobno druže i bolje upoznaju. Dakle sve ovo bi bilo puno lakše da je bilo organizirano po razredima, ali mi smo namjerno htjeli da učenici biraju aktivnosti po svojim interesima i da ih to možda dovede u situaciju da upoznaju nekoga s kim idu u školu, a nikad ga čak nisu ni vidjeli“, kazala je ravnateljica škole prof. Deana Bokšić.

Dakle, najvažnije pitanje je bilo: „Koju aktivnost izabrati?“

Profesori su organizirali kvizove poput Matematičkog pub kviza, Pub kviza iz opće kulture, Kvizić-brzić i MIOC kviza koji se bavio pitanjima o školi i profesorima.

Zanimljive i interaktivne aktivnosti bile su GeoGebra, Robotika, Fizika u praksi te Blockchain; kriptovalute u praksi.

Osim toga osmislili su i inačice društvenih igara kao što su Alias, CroPictionary i Igra asocijacija.

Učenici su imali priliku natjecati se i u sportskim aktivnostima! Na sportskim terenima zaigrala se košarka i nogomet, a oni najbolji odnijeli su titulu pobjednika.

Ovogodišnji Dan škole je zasigurno nezaboravan. Učenici su se zabavili i naučili nešto novo od svojih profesora, a pobjednici su osvojili zaslužene nagrade!

Intervjuirali smo učenike i profesore o Danu škole, a što kažu možete doznati u sljedećem videu.

Komentiraj prvi

Ostavi komentar

Your email address will not be published.


*