MIOC ADVENTSKA DOGAĐANJA

Ove godine u našoj školi advetski program bio je iznimno bogat, popraćen organizacijom raznih natjecanja i aktivnosti za učenike, a sa svrhom prikupljanja donacija za organiziranje maturalne večeri. Naši maturanti pripremili su mnogo zabavnih kvizova, natjecanja i događanja. Ulaznice su bile €2 po osobi, a mogli ste osvojiti brojne vrijedne nagrade koje uključuju pizze, runde pića, kupone, medalje i slično.
NAPISALE: Ana Oreč 3.b, Lukrija Ivana Bućan 3.b, Nina Klarić 3.b, Iva Oreč 3.b, Nina Martinić 3.b

Pub kvizovi

25.listopada 2023. održan je prvi pub kviz općeg znanja u organizaciji 4.b. Ekipe su odgovarale na pitanja koja su obuhvaćala asocijacije, znanja o općim pojmovima, pa i prepoznavanje izvođača različitih pjesama. Najuspješnije ekipe nagrađene su domaćim proizvodima, ruksacima ili džambo pizzom. Drugi pub kviz 4.e održan 29.11.2023. također se odvijao u ugodnoj atmosferi. Obilježila su ga izazovna pitanja višestrukog izbora i ona otvorena. Uz grickalice i odlično društvo, ponudio je i vrijedne nagrade poput runde pića u „Mačka“.


MIOC Potjera

22.studenoga 2023. u čitaonici i knjižnici naše škole 4.c organizirao je MIOC Potjeru. Prijave su se održavale online, a u svakoj je ekipi moglo biti pet igrača. Za sudjelovanje se plaćalo 2€ po osobi, a za gledanje 1€. Po dolasku u prostorije održavanja, igrače je čekao kratki kviz kvalifikacija: pet najbržih i najtočnijih ekipa prošlo je u finale Potjere, okršaj s lovcima profesorima: Miom Milun, Tonkicom Novogradec, Ivanom Jambrović Čugura i Joškom Listešom. Napetost se osjećala u zraku dok su se ekipe borile za svoje mjesto na podiju, a tri najbolje ekipe kući su ponijele vrijedne nagrade.

Turnir u trešeti, briškuli i obaranju ruku

12.prosinca 2023. 4.F organizirao je turnir u briškuli i trešeti, našim najpoznatijim dalmatinskim kartaškim igrama te u sportu koji se igrao još od drevnog Egipta: obaranje ruku. Ovisno o kategoriji u kojoj su se prijavili, natjecatelji su igrali dva puta, a ako izgubiš, ispadaš. Trešeta se igrala u timovima po dvoje, dok su se briškula i obaranje ruku igrali svatko za sebe. Ulaznica po osobi bila je 2 eura, a pobjednici su nagrađeni pizzama.

PET na PET

19. prosinca 2023. u 20:00 sati 4. D razred organizirao je kviz PET na PET. Timovi od pet osoba prijavljivali su se po cijeni od 10 eura, a nagrade za prvo mjesto bile su pizze. Kviz je bio podijeljen u 4 kruga, učenici su bili raspoređeni po učionicama, a u finalu su imali priliku igrati i protiv profesora. Bio je dostojna replika RTL-ova showa, a organizatori su svojom kreativnošću zadivili sve sudionike.

Božićni turnir u šahu

20.prosinca 2023. održan je božićni turnir u šahu u organizaciji naše škole. Ulaz je bio besplatan, a na natjecanju je sudjelovalo osmero naših učenika. Turnir se održavao u šahovskom klubu Mornar u splitskom kvartu Blatine. Polazak je bio organiziran u 19:50 iz prostora naše škole, nakon čega su se šahisti prošetali do mjesta događaja. Tamo su ih dočekali profesori TZK-a, Maris Kuzmanić i Roberto Parunov koji su ih ujedno vodili kroz cijelo natjecanje. Prijave su započele i napravljen je raspored igranja svakog kola tako da je svaki igrač imao priliku natjecati se sa svim ostalim igračima. Šahovske partije bile su u formatu 5:05 što znači da igrači imaju pet minuta na satu, a svakim novim potezom dodaje im se po dodatnih pet sekunda. Atmosfera je bila ležerna, šahisti su imali i malu zakusku, a nagrade za nabolja tri šahista bile su medalje.

Kvizovi i ostali događaji u školi koji su se odvijali tijekom studenog i prosinca ne samo da su pridonijeli realizaciji maturalne večeri, nego su i zabavili učenike iz raznih škola, ne samo MIOC-a. Maturantima želimo dobar provod na zabavi, a ostali učenici već s nestrpljenjem čekaju iduću sezonu kvizova.